Reikės:
pusės kilogramo kepenėlių,
apie du šimtus gramų pievagrybių,
svogūno galvos,
morkos,
šimto gramų sviesto,
pusės stiklinės grietinės,
pusės stiklinės grietinėlės,
didelio šaukšto miltų,
stiklinės pieno,
krapų,
prieskonių - pipirų, šviežiai trinto muskato riešuto,
druskos pagal skonį,
stiklinės tarkuoto švelnaus fermentinio sūrio.
Kepenėlės pamerkiame piene. Svogūną, morką, grybus susmulkiname. Kepenėles nuvarviname, supjaustome ir pakepiname įkaitintame svieste. Kartu pakepiname svogūną ir morkas. Baigiant kepti suberiame miltus, supilame grietinę, grietinėlę ir maišydami troškiname kol sutirštės. Sudedame į indelius (arba vieną didesnį indą). Sudedame smulkintus pievagrybius, krapus, tarkuotą sūrį. Pašauname į orkaitę ir troškiname kol sūris ištirps ir apskrus. Prie užkepėlės tiks skrudinta balta duona ir švieži agurkai. Pasigaminkite ir paskanaukite.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą