2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Raugintų kopūstų garnyras

Reikės:
litro raugintų kopūstų,
šaukštelio cukraus,
rūkytos šoninės,
svogūno galvos,
saujos džiovintų slyvų,
morkos,
kvepiančiųjų pipirų, lauro lapo, kelių gvazdikėlių,
400 ml vandens.

Į puodą įpilame dvi stiklines vandens, užverdame ir sudedame kopūstus, suberiame cukrų. Troškiname ant silpnos ugnies valandą. Nuskutame ir susmulkiname morką, nulupame ir supjaustome svogūną. Šoninę smulkiai supjaustome ir paspirginame su svogūnais ir morkomis. Sudedame į puodą su troškinamais kopūstais. Troškiname dar valandą. Nuplauname ir supjaustome slyvas. Sudedame į troškintuvą ir patroškiname dar penkiolika-dvidešimt minučių.

Toks garnyras tinka prie įvairios paukštienos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą