2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Kalakutienos kepsnys, įdarytas skrudinta juoda duona ir džiovintomis slyvomis

Reikės:
vieno kilogramo kalakuto krūtinėlės,
litro kefyro,
šaukštelis medaus,
šaukštelis garstyčių,
prieskonių po žiupsnelį - kario, trintų kadagių uogų, muskato reišuto, pipirų - raudonų, juodų, žalių, cinamono,
penkių riekelių juodos duonos,
saujos džiovintų slyvų,
100 gr minkšto sviesto,
šaukšto romo arba kelių lašų romo esencijos,
druskos,
200 gr rūkytų lašinukų su raumenuku.

Mėsą pamerkiame kefyre ir paliekame per naktį arba bent keturioms-penkioms valandoms. Nusausiname ir įtriname prieskonių mišiniu. Juos paruošime taip: šaukštelis medaus, šaukštelis garstyčių, dar įberiame kario, smulkintų kadagių uogų, įtarkuojame muskato riešutų, pagardiname šviežiai maltais pipirais - raudonais, juodais, žaliais. Viską gerai sumaišome ir štriname mėsą. Įdarui duoną paskrudiname orkaitėje ir paruošiame duonos džiūvėsius. Nuplauname ir supjaustome slyvas. Sumaišome su džiūvėsiais, sviestu ir apšlakstome romu arba romo esencija. Kalakutienos krūtinėlę giliai įpjauname (tik ne kiaurai) ir prikemšame paruoštu įdaru. Kad įdaras kepant neiškristų, sutvirtinkime mediniais pagaliukais. Apdėliojame plonai pjaustytais rūkytais lašinukais, uždengiame folija ir kepsime iki dviejų šimtų laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos.

Prie šio kepsnio tiks kopūstų garnyras ir bulvių kroketai.

Labai senas receptas. Radau prieškarinės Lietuvos šeimininkės užrašuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą