2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Gaivios salotos

Reikės:

gūžės kiniškų salotų,

svogūno galvos,

saujos juodųjų alyvuogių,

dviejų pomidorų,

fetos sūrio,

saujelės gliaudytų kedrų riešutų,

vienos citrinos sulčių,

šaukštelio medaus,

šaukštelio garstyčių,

keturių šaukštų alyvuogių aliejaus,

druskos, pipirų pagal skonį,

petražolių, krapų patiekalui papuošti.

Suplėšome salotų lapus, griežinėliais supjaustome svogūną, skiltelėmis pomidorą, sudedame juodas alyvuoges, fetos sūrį atsargiai supjaustome kubeliais, išdėliojame, pabarstome gliaudytais kedrų riešutais. Paruošime užpilą: citrinos sultis, garstyčias, medų ir alyvuogių aliejų gerai išmaišome iki vientisos masės ir užpilame ant salotų, pagardiname šviežiai maltais pipirais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą