2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis

Kokosų sriuba su krevetėmis ir lašiša

Reikės:
saujos krevečių,
apie 200 gramų lašišos (tinka sūdyta arba šviežia, jei patiekalui naudosite sūdytą lašišą, druskos nebedėkite, jei šviežią - druskos naudokite pagal skonį)
krapų, petražolių,
šviežio aštraus pipiro gabaliuko,
imbiero šaknies gabaliuko ir
200 gramų kokoso pieno.

Į puodą pilame stiklinę vandens ir užverdame. Susmulkiname imbierą, pipirą, krapus, petražoles. Lašišą supjaustome gabalėliais. Į verdantį vandenį sudedame visus paruoštus produktus ir paverdame 7-10 minučių. Tada supilame kokosų pieną ir kai sriuba ima judėti nukeliame, užvirti nereikia. Prie sriubos puikiai tiks baltos duonos skrebučiai. Ši sriuba su krevetėmis ir lašiša - nuostabus patiekalas tiems, kurie mėgsta egzotiką ir vertina gerą skonį. Tikra gurmanų sriuba. Beje, kaip matėte, nesudėtingai paruošiama net ir nelabai mėgstančios sukiotis virtuvėje šeimininkės. Prašom, vaišinkitės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą