Reikės:
kilogramo gabalais pjaustyto kiaulės kumpio (labai skanu pries tai jį per naktį pamarinuoti su garstyčių marinatu),
trijų galvų svogūnų,
trijų obuolių,
vienos morkos,
dviejų šimtų gramų parmezano ar kokio kito kieto fermentinio sūrio ir
stiklinės kukurūzų kruopų.
Kukurūzų kruobas užmerkite iš vakaro ir vandenyje palaikykite per naktį. Mėsą galite taip pat per nakti pamarinuoti su garstyčių ar kitokiu mėgstamu marinatu. Supjaustome griežinėliais svogūną, morką, nulupame ir riekelėmis supjaustome obuolį. Išklojame kepimo indo dugną, sudedame marinuotos mėsos gabalėlius, ant viršaus supilame mirkytas kukurūzų kruopas su vandeniu, kuriame mirko, uždengiame ir pašauname į orkaitę gerai valandai. Vandens turi būti per pirštą. Jei indas nesandarus ir vanduo greitai išgaruoja – šliūkštelėkite dar, kol kruopos sušus ir bus minkštos. Baigiant marinuotai mėsai ir kruopoms troškintis nukeliame dangtį ir pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu. Dar kartą pašauname į orkaitę ir kepame kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Valgome su marinuotais agurkėliais ar kitokiomis marinuotomis daržovėmis. Marinuotos mėsytės troškinys su kukurūzų kruopomis, pagardintas sūriu.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą