2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis

Moliūgų sriuba su lašišomis

Reikės:
gabalėlio gerai prinokusio moliūgo,
morkos,
svogūno galvos,
lauro lapo, kvapniųjų pipirų, žiupsnelio raudonųjų pipiriukų,
krapų,
dviejų šimtų gramų grietinėlės ir
gabalėlio lašišos filė.

Moliūgą, morką, svogūną nulupame, supjaustome gabalėliais ir sudedame į verdantį vandenį. Suberiame ir prieskonius - pipirus, druską. Verdame ant nedidelės ugnies pusvalandį. Lašišą supjaustome gabalėliais, susmulkiname ir krapus. Išvirtas daržoves sutriname elektrine trintuve. Pastatome ant viryklės ir kai užverda sudedame pjaustytą žuvį. Verdame tris, keturias minutes. Kai baigia virti supilame grietinėlę, pakaitiname, bet užvirti nebereikia, suberiame krapus ir skanaujame. Oi, kokia skani moliūgų ir lašišų sriuba.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą