2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis

Karšta silkė, įdaryta ryžiais ir razinomis

Reikės:
kiekvienam žmogui po silkę (jei silkė labai sūri, pamerkite į pieną ir palaikykite per naktį),
stiklinės ryžių,
geros saujos razinų,
morkų,
citrinos,
folijos.

Silkę nusausinkite. Pilvą išvalykite. Ryžius ir razinas nuplaukite, nuvarvinkite, sumaišykite ir tokio įdaro prikimškite silkės pilvą. Kepimo formą išklokite folija, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, paguldykite razinų ir ryžių kimštą silkę, uždenkite folija – neprispauskite folijos, padarykite tokį vokelį. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie keturiasdešimt minučių iki dviejų šimtų laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekdami į stalą apšlakstykite citrinų sultimis ir papuoškite citrinos griežinėliu.

Labai originalus patiekalas, radau jį senoje Smetonos laikų kulinarijos knygoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą