2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis

Makaronai su pievagrybių padažu

Reikės:
vidutinio dydžio pakelio mėgstamų makaronų,
pusės kilogramo pievagrybių (bandėme šį patiekalą ruošti ir su kitokiais grybais - skanu, bet ne taip skanu, kaip su pievagrybiais),
šimto gramų sviesto,
šlakelio aliejaus,
dviejų šaukštų riebios grietinės,
dviejų šaukštų skysto sūrio be priedų,
šimto gramų grietinėlės,
krapų,
druskos, pipirų pagal skonį ir
geros saujos gliaudytų pistacijų.

Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Svarbu nepervirti, kad nesukristų. Ant pakuotės visada pažymima kiek reikia virti, nepatingėkite, perskaitykite. Išvirtus makaronus sudedame į indą ir pašlakstome aliejumi kad nesuliptų. Paruošime padažą. Į keptuvę dedame sviesto, ištirpiname ir suberiame nuplautus ir susmulkintus pievagrybius. Pakepiname, kol išsiskiria sultys. Sudedame grietinę, grietinėlę, pjaustytus krapiukus, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį ir patroškiname apie penkias ar dešimt minučių. Padažą supilame ant išvirtų makaronų ir paduodami į stalą pabarstome smulkintomis pistacijomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą