Reikės:
kilogramo šaldytos mėgstamos žuvies,
prieskonių žuviai,
morkos,
svogūno galvos,
pusės stiklinės šaldytų žirnelių,
šlakelio aliejaus,
pusės stiklinės pieno,
poros šaukštų manų kruopų,
šaukšto želatinos, ištirpintos daržovių sultinyje,
petražolių, krapų patiekalui papuošti.
Ir ant šaukštelio galo medaus.
Apibarstytą prieskoniais žuvį susmulkiname (sumalame arba smulkiai supjaustome) ir patroškiname piene, - neilgai, apie dešimt minučių. Suberiame manų kuopas ir troškiname kol kruopos išvirs. Maišykite, kad neprisviltų. Supilame ištirpintą želatiną ir viską išplakame elektriniu plaktuvu. Su aliejumi pakepiname smulkiai pjaustytas morkas ir svogūnus, baigdami kepti įmaišome medų. Keptas morkas su svogūnais sudedame į troškintą žuvį, įmaišome žirnelius. Masę sukrečiame į formą ir padedame į šaldytuvą trims, keturioms valandoms, o geriausia - laikykite per naktį, kad sustingtų. Papuošime krapais ir petražolėmis. Gaivus ir labai skanus patiekalas.
Prie jo tiks krienų ir majonezo padažas, pagardintas kaparėliais.
2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą