Reikės:
400 gramų šokoladinių sausainių,
400 gramų varškės sūrelių be priedų,
200 gramų sviesto,
100 gramų džiovintų abrikosų,
saujelės razinų, džiovintų slyvų,
vanilinio cukraus,
puodelio stiprios juodos arbatos,
poros šaukštų romo ar kelių lašelių romo esencijos
Razinas, slyvas ir abrikosus užplikom stipria arbata, pagardinta romu arba romo esencija ir palaikom 5 minutes. Sviestą su vaniliniu cukrumi išsukam iki purumo. Nuolat maišydami sukrečiam varškės masę, suberiam razinas, smulkintus abrikosus, slyvas ir nedideliais gabalėliais sulaužytus sausainius. Masę valandą palaikom kambario temperatūroje. Sukrečiam ant polietileno plėvelės ir suformuojam vyniotinį. Arba sukrečiam į formą, išklotą plėvele, ir paslegiam. Dedam paslėgtą pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų.
Pyragas vadinasi „Varškinis TINGINYS'' su džiovintais vaisiais, oi, kaip čia skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą