2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Kiaulienos sprandinės kepsniai

Reikės:

žinoma, labai geros mėsos – kiaulienos sprandinės,

Marinatui vienam kilogramui mėsos reikės:

trijų svogūno galvų,

trijų citrinų,

saujelės bazilikų,

druskos pagal skonį,

šviežio raudonojo aitraus pipiriuko - jo taip pat reikės pagal skonį, mėgstate aštriau - imkite visą pipirą, mėgstate švelniau - visai pipiriuko nedėkite,

ir dar reikės kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kiaulienos sprandinę supjaustome nedideliais gabalais. Pamarinuosime. Dvi citrinas supjaustome griežinėliais, iš vienos išspaudžiame sultis. Pipiriuką perpjauname pusiau, išimame sėklytes ir smulkiai sukapojame. Susmulkiname svogūnus. Visus prieskonius, citrinas ir citrinų sultis, svogūnus, bazilikus suberiam ant mėsytės ir gerai paminkydami sumaišome. Dabar reikia, kad mėsytė pasimarinuotų – bent kelias valandas, galima ir per naktį.

Kepkite ant žarijų ar grilyje. Bus nuostabaus skonio kepsniai. Prie tokios mėsytės reikės daug šviežių daržovių - pomidorų, agurkų, o kaip tinka šviežiai raugti agurkėliai, oi...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą