2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Ryžiai

Reikės:
vienos stiklinės ryžių,
šaukšto sviesto,
šaukšto aliejaus,
riešuto dydžio imbiero šaknies (nepamirškite - imbieras puikiai saugo nuo peršalimo ir labai gerai veikia sąnarius),
gabalėlio aštraus pipiriuko,
kario ant šaukštelio galo,
poro,
morkos.

Ryžius paskrudiname sausoje keptuvėje. Suberiame į verdantį vandenį ir, pavirę kokias tris minutes, kelis kartus gerai nuplauname tekančiu vandeniu. Plauname tol, kol vanduo taps skaidriu. Suberiame į kiaurasamtį ir paliekame nuvarvėti. Imbiero šaknį nulupame, susmulkiname, smulkiai supjaustome pipirą, morkas, porą. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame sviestą ir, kai jis ištirpsta, suberiame smulkintą imbierą, morkas, porą, pipiriuką, kario prieskonius, druskytės pagal skonį. Pakepiname. Užverdame vandenį, suberiame ryžius ir kepintas su prieskoniais daržoves. Užverdame, paverdame kokias penkias minutes. Puodą uždengiame švariu, minkštu, gerai drėgmę sugeriančiu rankšluostėliu ir uždengiame dangčiu. Apvyniojame dar vienu rankšluosčiu ir padedame tarp dviejų pagalvių. Taip ryžiai iššus, bus minkšti, bet birūs ir labai skanūs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą