2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Upėtakis su morkomis, imbieru ir apelsinu

Reikės:
kiekvienam žmogui po nedidelį upėtakiuką (taip paruošti galite ir karpį ar kitą atšaldytą žuvį),
kelių morkų,
imbiero šaknies,
poros apelsinų,
druskos, pipirų pagal skonį,
pusės šaukštelio medaus,
nedidelio gabalėlio sviestuko,
mėgstamų prieskonių žuviai.

Upėtakį išvalome, išimame žiaunas, įtriname druska ir pipirais, pilvelį pagardiname mėgstamais žuvytės prieskoniukais. Morkas smulkiai sutarkuojame, susmulkiname imbiero šaknį ir sumaišome su medumi, pabarstę šiek tiek druskyte. Kepimo formą ištepame sviestu, sukrečiame morkas su imbierais, paguldome žuvį ir apdėliojame griežinėliais pjaustytu apelsinu. Jei morkos padžiuvę, apšlakstykime daržovių sultiniu arba paprasčiausiai vandeniu. O kam nereikia skaičiuoti kalorijų, galite šliūkštelėt ir 50 gramų grietinėlės. Uždengiame dangčiu arba folija ir troškiname orkaitėje 20 minučių, 200 laipsnių temperatūroje. Troškintas upėtakis morkų pagardintu imbieru ir apelsinais pataluose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą