2010 m. kovo 22 d., pirmadienis

Jautiena kepsniams

Reikės:

jautienos filė arba kumpio, supjaustyto piršto storumo riekelėmis

Marinatui reikės:

aliejaus, apie trisdešimt gramų,

šviežiai maltų įvairių pipirų,

šaukšto garstyčių,

smulkintų kadagio uogų,

vienos citrinos sulčių,

šaukštelio druskos ir tiek pat cukraus.

Aliejų, citrinos sultis, garstyčias ir pipirus, kadagio uogas sumaišome ir gerai įtriname mėsą, paliekame per naktį arba bent jau kokias keturias-penkias valandas, kad prieskoniukai kaip reikiant įsigertų. Kepame ant žarijų arba orkaitėje ant grotelių. Prie tokios mėsytės tiks bet kokios daržovės ir ryžiai. Pabandykite - tai tikrai paprastai paruošiama ir labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą