2010 m. kovo 25 d., ketvirtadienis

Kalakutienos ir grikių troškinys

Kalakutiena ir grikiai - puikūs produktai, iš kurių pagaminsime labai skanų troškinį.

Reikės:

kilogramo smulkiai pjaustytos kalakutienos (nesvarbu kuri dalis – krūtinė, sparneliai ar kumpelis, viskas tinka),

svogūno galvos,

smulkintos kalendos saujelės (jei neturite, galima apsieiti ir be jos),

šviežiai maltų pipiriukų (raudonų, baltų, žalių, juodų),

šaukšto sviesto,

stiklinės grikių kruopų,

saujos grybų (tinka visi - gerai išmirkyti sūdyti, virti džiovinti, marinuoti, galiausiai pievagrybiai iš parduotuvės - kokius turite, kokius mėgstate, tuos ir panaudokite),

poros stiklinių daržovių sultinio, tiks ir paruoštas iš kubelių,

druskos, pagal skonį

Kalakutieną apibarstome prieskoniais. Grybus susmulkimane, svogūnus - taip pat. Keptuvėje ištirpiname sviestą, apkepiname smulkintą kalakutieną, svogūną ir grybus. Sudedame į troškintuvą, ant viršaus suberiame šaltu vandeniu plautus grikius, užpilame sultiniu, uždengiame ir troškiname gerą valandą. Temperatūra - šimtas devyniasdešimt - du šimtai laipsnių. Išėmę apibarstome žalumynais. Kalakutienos ir grikių troškinys, pagardintas grybais, skanu...

Prie troškinio labai tiks marinuotos daržovytės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą