Geriausia ruošti iš vakaro
Reikės:
Kalakuto,
mėgiamų prieskonių,
šaukšto aštrių garstyčių,
šaukšto medaus,
50 gr sviesto ar riebios grietinės
Įdarui reikės: apie 500 gramų maltos kiaulienos,
prieskonių – muskato, gvazdikėlių, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų,
200 gr džiovintų slyvų,
200 gr džiovintų kriaušių,
juodos arbatos, romos esencijos (arba romo),
pusės stiklinės juodos duonos džiūvėsių,
100 gr rūkytų lašinukų.
Kalakutą, ypač jo vidų, įtriname geru šaukštu vištienai skirtų prieskonių, kuriuos sumaišome su šaukštu aštrių garstyčių, šaukštu medaus ir 50 gramų sviesto arba riebios grietinės.
Į kiaulienos faršą įmaišome šaukštelį šviežiai malto muskato, gvazdikėlių, kvepenčių ir paprastų pipirų. 200 gramų džiovintų slyvų ir tiek pat džiovintų kriaušių nuplauname ir užpilame šalta stipria juodąja arbata, pagardinta romo esencija, paliekame per naktį.
Ryte džiovintus vaisius sumaišome su mėsa, įberiame apie pusę stiklinės kepintos duonos džiūvėsėlių ir tokiu įdaru prikimšime kalakuto pilvelį. Užsiūname, ant viršaus apdėliojame rūkytais lašinukais, pridengiame folija ir kepame ne mažiau kaip 3-4 valandas, vis palaistydami susidariusiomis sultimis arba vandeniu.
Prie tokio kalakuto labai tinka bruknių uogienė su kriaušėmis... oi, kaip skanu.
Baltojo katino svetainė, 2006 m. gruodžio 24 d. eteris
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą