Reikės:
4 kiaušinių,
vienos nepilnos stiklinės cukraus,
vienos stiklinės aukščiausios rūšies miltų,
dviejų šaukštelių vanilinio cukraus,
5-6 rūgštesnių obuolių,
geros saujos graikiškų riešutų ir
nedidelio gabalėlio imbiero šaknies.
Paruošime tešlą. Kiaušinių baltymus atskiriame ir gerai išplakame iki standžių putų. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi. Į trynius suberiame miltus, vanilinį cukrų, nuluptą ir smulkiai pjaustytą imbierą ir tada viską atsargiai išmaišome kartu su baltymais. Kepimui skirtą formą patepame sviestu, suberiame smulkintus riešutus, nuluptus ir skiltelėmis pjaustytus obuolius, ant jų pilame paruoštą tešlą ir kepame iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie trisdešimt minučių.
Prie pyrago galite pasiūlyti ledų. Jis skanus ir karštas, ir šaltas. Kvepia nenusakomai skaniai.
Baltojo katino svetainė, 2006 m. rugsėjo 10 d. eteris
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą