Reikės:
0,5 kg jautienos filė,
gabalėlio imbiero šaknies,
raudono aštraus pipiro,
juodų pipirų,
aliejaus kepti,
0,5 stiklinės sezamų sėklų,
svogūno galvos (geriausia tiks mėlynas svogūnas),
saujos juodųjų alyvuogių,
salotų,
keleto saldžiųjų pipirų,
poros obuolių,
0,5 saliero šaknies,
vienos morkos.
Padažui reikės:
poros šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukšto sezamų aliejaus,
šaukštelio garstyčių,
šaukštelio medaus,
0,5 citrinos sulčių,
0,5 apelsino sulčių,
ant šaukštelio galo geltono kario,
šviežio baziliko ir
poros šaukštų sūraus sojų padažo - vietoje druskos.
Mėsytę supjaustome plonais gabalėliais ir pamušam. Susmulkinam imbierą, pipirus ir gerai įtriname mėsą. Paliekame porai valandų. Pavoliojame sezamo sėklose. Gausiai į keptuvę pilame aliejaus, gerai įkaitiname ir pakepinam iš abiejų pusių mėsą. Ilgai nekepkite - gera jautiena labai greitai iškepa, ilgai kepant ji kietėja. Paliksime mėsytę, kad atšaltų.
Juostelėmis supjaustome saliero šaknį, morkas, pipirus, svogūną, suplėšome salotas. Nuluptus obuolius susmulkinam, alyvuoges supjaustom griežinėliais.
Viskas padažo dalis sudedam ir gerai išmaišome iki vientisos masės.
Į lėkštę sudedam smulkintas daržoves, ant viršaus - mėsą ir užpilame padažą. Skanaus!
Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 4 d. eteris
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą