2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Šiek tiek kitoks braškių tortas

Reikės:
lakšto biskvito, tiks ir pirktinis,
pusės stiklinės duonos džiūvėsėlių,
poros šaukštų romo arba kelių lašelių romo esencijos,
apie trisdešimt miligramų stiprios juodosios arbatos,
pusės kilogramo trintos devynių procentų riebumo varškės (tinka ir varškės sūreliai, tik žinoma be priedų),
trisdešimt gramų greitai tirpstančios želatinos,
pusės stiklinės cukraus (jei naudosite sūrelius, cukraus nereikia),
pakelio vanilinio cukraus,
litro braškių arba žemuogių,
grietinėlės papuošti.

Biskvitą klojam į atveriamą torto formą. Kelias uogas sutrinam ir ištepam biskvitą. Duonos džiūvėsius, arbatą ir romą sumaišom ir sukrečiam ant uogų. Varškę gerai ištrinam su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tirpinta želatina. Suberiam uogas. Kelias uogas pasiliekam puošybai. Sudrebiam varškę. Suformuotą tortą dedam į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Sustingusį puošiame plakta grietinėLe ir uogom. Gaivus, skanus ir nesunkiai paruošiamas skanėstas. Pasidarykit ir skanaukite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą