2010 m. birželio 12 d., šeštadienis

Kalakutienos kepsniai su migdolų plutele

Reikės:
kalakuto krūtinės be kaulo,
pipirų,
migdolų lakštelių (jei nerasite migdolų lapelių, tiks ir smulkinti migdolai),
šaukšto medaus,
šaukšto aliejaus,
druskytės,
kario prieskonių ant šaukštelio galo,
pipirų - rausvų, baltų, žalių, juodų,
aliejaus ir sviesto kepti,
miltų mėsai pavolioti,
ryžių garnyrui ir
konservuotų vaisių - persikų, obuolių, kriaušių ar slyvų
ir marinuoto imbiero.

Mėsą supjaustome piršto storumo riekelėmis. Miltus sumaišome su pipirais ir pavoliojame mėsą. Miltų perteklių nupurtykite. Gerai įkaitiname aliejaus ir sviesto mišinį ir jame apkepame mėsą. Gražiai paskrudiname iš abiejų pusių. Medų, aliejų, druską sumaišome ir mišiniu aptepame dar karštus kepsnius. Pavoliojame migdolų lėkšteliuose. Ir dar kartą apkepiname, dabar - kad apskrustų migdolai, o... koks kvapas. Kalakutienos kepsniai su migdolų plutele. Valgome su ryžiais, pagardintais marinuotais imbierais. Prie šio patiekalo puikiai dera konservuoti vaisiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą