2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Plovas

Skaniam, ypatingam plovui pagaminti reikės (keturiems žmonėms):
kilogramo kiaulienos kumpio,
svogūno,
trisdešimt gramų acto,
druskos, cukraus, pipirų (raudonų, juodų).
500 gr ryžių,
dvi morkos,
česnako galva,
porą galvų svogūnų,
aliejus.

Mėsą plovui paruoškite iš vakaro. Supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, smulkintu svogūnu ir apšlakstykite actu. Įberkite truputėlį druskos ir cukraus, gerai išminkykiteir palaikykite per naktį
Gerai įkaitintame aliejuje pakepinam ryžius. Atskirai pakepinam tarkuotas morkas ir svogūnus. Mėsą su visais svogūnais nusausinam ir pakepinam aliejuje. Sudedam į puodą kepintus svogūnus su morkomis, ant viršaus kepintą mėsą, suberiam kepintus ryžius. Susmaigstome nulupę česnako skilteles, užpilame vandeniu, kad virš ryžių butų vandens per pirštą ir troškiname orkaitėje apie valandą ant silpnos ugnies. Puodo neuždenkite ir nemaišykite, jei viršus labai skrunda, o ryžiai dar neišvirė - uždenkite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą