2010 m. birželio 6 d., sekmadienis

Jautienos troškinys su slyvomis ir česnakiuku, pagardintas kietuoju sūriu

Reikės:
kilogramo jautienos filė,
200 gramų rūkytos šoninės,
poros svogūnų galvų,
saujos slyvų,
kelių česnako skiltelių,
kieto sūrio - apie 200 gramų,
pipirų - raudonų, juodų,
druskos pagal skonį ir
rozmarino, geriausia žalio, negausit - tiks ir džiovintas,
aliejaus kepti,
50 gramų sviesto ir 50 gramų grietinėlės (galima apsieiti ir be grietinėlės, bet su ja skaniau).

Mėsą supjaustome juostelėm, pagardinam smulkintu rozmarinu, pipirais, išspaudžiame česnaką ir paliekame porai valandų pastovėti. Šoninę supjaustome juostelėmis, svogūną - į keturias dalis. Nuplauname slyvas. Gerai įkaitintame aliejuje pakepiname mėsą. Atskirai svogūnus su šonine. Indą, kuriame troškinsime, išklojame slyvomis, sudedam mėsą, svogūnus su šonine, supilame grietinėlę, gausiai apibarstome sūriu, apdėliojame sviestuko gabaliukais, pašauname į orkaitę ir troškinam apie pusvalandį. Papuošiame rozmarino šakele ar petražolėm ir galite kviesti visus skanauti – jautienos troškinys su slyvomis,česnakėliu pagardintas sūriu... Valgysime su paskrudinta bandele ar ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą