2010 m. birželio 12 d., šeštadienis

Kiaulienos kepsnys su vaisių įdaru

Reikės:
kiaulienos šoninės su oda,
poros rūgštokų obuolių,
saujos džiovintų slyvų, be kauliukų, žinoma,
ir kelių džiovintų kriaušių,
romo arba romo esencijos ir
pusės stiklinės sausainių džiūvėsėlių,
šaukštelio druskos, tiek pat cukraus ir
šaukštelio šviežio smulkinto rozmarino (jei negausite, tiks ir džiovintas),
šviežiai maltų baltų, juodų, rausvų pipirų.
Padažui – 200 gr grietinėlės, šaukšto miltų, rozmarino, pipirų.

Mėsoje aštriu peiliu padarome gilią kišenę ir gerai įtriname prieskoniais - rozmarinu, pipirais, druska ir cukrumi. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome į keturias dalis. Kriaušes supjaustome taip pat. Dabar sumaišome su slyvomis, džiūvėsėliais, apšlakstome romo esencija ir tokiu įdaru prikemšame mėsos kišenę. Užsiuvame arba sutvirtiname pagaliukais, kad įdaras „nepabėgtų”. Mėsytės odą kryžmai supjaustome, dedame į kepimo skardą, pašlakstome stikline vandens, o jei turite, galite ir stikline balto stalo vyno, pridengiame folija ir kepame porą valandų, palaistydami susidariusiomis sultimis. Baigiant kepti foliją nuimkite, kad kepsnys gražiai apskurstų. Padažui panaudosime susidariusias sultis. Jas perkošiame. Šimtą gramų grietinėlės sumaišome su šaukštu miltų, supilame ir pakaitiname, kad sutirštėtų. Padažiuką pagardiname rozmarinu ir šviežiai maltais pipirais. Valgome su marinuotais vaisiais ir daržovėmis. Kiaulienos kepsnys su obuolių, kriaušių ir slyvų įdaru, skanumėlis…

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą