2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Kopūstų pyragas

Paprastas, bet skanus

Reikės:
kopūsto galvos,
200-300 gramų naminio faršo,
2 kiaušinių,
morkos,
200 gr rūkytos šoninės,
baziliko, geriau šviežio, neturit - tiks ir džiovintas,
200 gramų tarkuoto fermentinio sūrio,
100gr sviesto,
0.5 stiklinės džiūvėsių
prieskonių - pipirų, druskos, krapų.

Padažui reikės:
0.5 stiklinės grietinės,
0.5 stiklinės majonezo,
poros skiltelių česnako,
krapų papuošimui.

Kopūstą apvirkite nuimdami lapus (kaip balandėliams), nupjaukite storąją lapo dalį. Morkas sutarkuokite, sumaišykite su tarkuotu sūriu. Faršą suminkykite įmušdami kiaušinius ir suberkite prieskonius. Plonai supjaustykite šoninę. Imkite kepimo formą, ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsiais, išklokite šoninės gabaliukais, ir dėkite kopūsto lapus, tada faršą, vėl lapus, tada morkas su sūriu, vėl lapus ir vėl faršą. Taip sluoksniais sudėkite visus produktus, ant viršaus sudėkite likusį sviestą, pabarstykite likusiais džiūvėsiais, uždenkite folija ir - į orkaitę. Kepkite valandą. Iškepusį kopūstų pyragą išverskite į didelę lėkštę, apdėliokite keptomis ar virtomis bulvėmis, papuoškite žalumynais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą