Ne saldus
Reikės:
geros skanios varškės 500 gr,
0.5 stiklinės kefyro,
200 gr fermentinio sūrio,
2 kiaušinių,
druskytės,
baziliko (jei mėgstate),
200 gr miltų,
stiklinės kefyro,
0.5 šaukštelio sodos,
5 šaukštai aliejaus.
Sodą užgesinkite kefyre. Pilkite į miltus ir maišykite. Supilkite aliejų, šiek tiek cukraus ir druskytės. Tešlą iškočiokite. Tešla turi būti minkšta. Išklokite skardos dugną ir kraštus. Varškę gerai ištrinkite su kefyru, įmuškite vieną kiaušinį ir kito kiaušinio trynį, baltymą palikite. Suberkite baziliką, druskytę. Paruoštą varškę sukrėskite ant tešlos. Sūrį sutarkuokite burokine tarka ir užbarstykite ant varškės. Uždenkite likusiais tešlos kraštais ir aptepkite kiaušinio baltymu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite gerą pusvalandį ar 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Padažas – šviežia, skani grietinytė.
2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą