10-čiai blynų reikės:
150 gr miltų,
80 gr krakmolo,
3 kiaušinių,
0.5 stiklinės vandens,
druskytės pagal skonį,
daug aliejaus kepti.
Iš miltų, krakmolo, druskos, kiaušinių ir vandens užmaišykite skystą blynų tešlą. Valandą ar dvi palaikykite, kad tešla subręstų. Mažoje keptuvėlėje, maždaug 16 cm skersmens, įkaitinkite šaukštelį aliejaus, pilkite tešlos kad apsemtų dugną ir kepkite iš vienos pusės. Kai viršus atrodys sausas, išimkite ir padėkite šiltai.
Įdarui reikės su svogūnėliais apkeptų grybų - kokių norit ir įtarkuokit 100 gr fermentinio sūrio.
Kitas įdaras – saldus.
Smulkiai pjaustyti obuoliai, varškė, cinamonas, šaukštelis cukraus ir saujelė razinų ar persikų.
Iškeptas blynų puses pridėkite įdaro, užlankstykite šonus ir suvyniokite. Kraštus patepkite kiaušinio tryniu, prispauskite. Į gilią keptuvę gausiai įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite ir kepkite blynus 4-5 min. kol pasidarys gelsvi.
Valgykite su grietine ar su uogiene
2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą