Reikės:
dviejų karštai rūkytų skumbrių,
morkos,
baklažano,
svogūno galvos,
poros skiltelių česnako,
obuolio,
šaukšto krienų,
pusės stiklinės grietinės,
pusės stiklinės grietinėlės,
pusės citrinos sulčių,
prieskoninių žolelių - čiobrelių, šalavijų, petražolių, krapų, rozmarino. Geriausiai tiktų šviežios žolelės, bet jei neturite, tiks ir džiovintos ar šaldytos.
Prieskonines žoleles sukapojame ir prikemšame jų į žuvų vidų, pašlakstome citrinos sultimis. Baklažaną, morką, svogūną supjaustome griežinėliais. Obuolį nulupame, išimame sėklas ir supjaustome skiltelėmis, išklojame indo, kuriame troškinsime dugną. Paguldome žuvį. Sutriname česnaką, sumaišome su greitine, grietinėle ir krienais. Užpilame ant žuvies. Indą uždengiame. Žuvį su daržovėmis troškinsime gerą pusvalandį. Prie troškintos skumbrės puikiai tiks bulvių košė, pagardinta rūkytais spirgintais lašinukais ir smulkintais krapais.
Karštai rūkyta skumbrė, troškinta su daržovėmis, užpilta krienų, grietinės ir grietinėlės padažu. O garnyras - bulvių košė, pagardinta spirgintais lašinukais. Skanu...
Baltojo katino svetainė, 2007 m. lapkričio 18 d. eteris
2011 m. balandžio 29 d., penktadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą