Reikės:
viščiuko,
didelio greipfruto,
poros centimetrų dydžio gabalėlio imbiero,
dviejų morkų,
vieno baklažano,
nedidelės cukinijos,
prieskonių vištienai,
100 gramų sviesto,
100 gramų grietinėlės,
druskos pagal skonį.
Viščiuką padalijame porcijomis. Išspaudžiame greipfruto sultis ir supilame ant viščiuko. Geriausia palikti per naktį. Tada nusausiname ir apibarstome mėgstamais vištienos prieskoniais. Morką, baklažaną, cukiniją ir imbiero šaknį susmulkiname ir pakepiname ištirpintame svieste (dalį sviesto palikite). Kepintas daržoves sudedame į troškintuvą. Ištirpiname likusį sviestą ir dabar gražiai apkepiname viščiuko gabalėlius. Sudedame ant daržovių, uždengiame ir troškiname apie keturiasdešimt minučių. Baigus troškinti supilame grietinėlę ir dar kelias minutes pakaitiname, puodo nebeuždenkite. Papuošime šviežiais smulkintais šalavijų lapeliais. Jei neturite, tiks ir džiovinti. Valgome su balta skrudinta duona. Skanu… greipfrutų sultyse marinuotas viščiukas su imbierų, morkų, baklažanų ir cukinijų padažu.
Baltojo katino svetainė, lapkričio 4 d. eteris
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą