Trapiai tešlai reikės:
1,5 stiklinės miltų,
130 gramų sviesto,
0,5 stiklines cukraus pudros,
1 kiaušinio,
100 gramų riebios grietinės.
Įdarui reikės:
200 gramų cukraus,
3 šaukštų medaus,
1,5 stiklines riebios grietines,
stiklines riešutų (graikinių, lazdynų žemės, kokius tik mėgstate, galite visų po truputį),
stiklines džiovintų vaisių - abrikosų, kriaušių, datulių, slyvų (rinkitės tokius vaisius kuriuos labiausiai mėgstate)
ir romo esencijos ar poros šaukštų romo.
Miltus, sviestą ir cukraus pudrą peiliu gerai sukapojame ant lentos. Įmušame kiaušinį, sudedame grietinę ir išminkome. Suspaudžiame į rutulį, suvyniojame į polietileno plėvelę ir padedame kokiom trim valandom į šaldytuvą. Paskui tešlą susukame į volelį ir supjaustome plonais griežinėliais. Jais išklojame apvalios kepimo skardos dugną, subadome šakute, uždengiame folija ir penkiolika minučių kepame iki šimto šešiasdešimt laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps foliją nuimkite. Paruošime įdarą. Į nedidelį puodą įpilame pusę stiklinės vandens, suberiame cukrų ir verdame kol pusė skysčio išgaruos, o cukrus pradės ruduoti. Dabar supilame medų, grietinę, išmaišome ir užviriname. Sukapojame riešutus, supjaustome vaisius, juos nuplikome verdančiu vandeniu ir apšlakstome romo esencija arba romu. Suberiame į puodą ir gerai išmaišome. Masę sukrečiame į apkepusią trapią tešlą ir dar kartą pašauname į orkaitę trisdešimčiai minučių. Kepame iki šimto aštuoniasdešimt laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patikėkite, tikrai skanus pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais.
Baltojo katino svetainė, 2007 lapkričio 18 d. eteris
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą