2011 m. balandžio 29 d., penktadienis

Kuskusas su aštrokais prieskoniais

Reikės:
stiklinės kuskuso kruopų,
gabalėlio imbierų šaknies,
skiltelės česnako,
šviežio aštraus pipiro gabalėlio,
kario ant šaukštelio galo,
penkiasdešimt gramų sviesto,
druskos pagal skonį.

Kruopas supilame į dubenėlį ir užplikome verdančiu vandeniu. Vandens užpilkite kad apsemtų ir dar apie porą centimetrų viršaus, uždenkite. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir maišydami apkepiname susmulkintą imbierų šaknį, česnaką, pipiriuką ir kario prieskonius. Supilame ant brinkstančių kuskuso kruopų, pagardiname druska, išmaišome, uždengiame, užmetame rankšluostuką ir dar kelias minutes paliekame kol kruopos prisigers prieskonių ir gerai išbrinks.

Baltojo katino svetainė, 2007 m. lapkričio 11 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą