2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Kalakutas

Rreikės:
Kalakuto,
0,5 šaukštelio smulkinto muskato, gvazdikėlių, imbiero, garstyčių miltelių, juodų, raudonų pipirų, cinamono,
100 gr 30 % riebumo grietinės,
50 gr aliejaus,
apie 30 gr sojos padažo,
saujos džiovintų slyvų,
šlakelio romo arba brendžio, jei neturite – grybų sultinio,
geros saujos marinuotų kaparėlių arba alyvuogių

Prieskonius ir grietinę sumaišykite, padarykite tyrę ir gerai įtrinkite kalakutą, uždenkite plėvele ir palikite virtuvėje per naktį, kad prieskoniai įsigertų. Pilveliui prikimšti reikės džiovintų slyvų, kurias apšlaukstykite romu arba brendžiu, jei neturite, pamirkykite slyvas grybų sultinyje. Slyvas sumaišykite su gera sauja marinuotų kaparėlių, negausite kaparėlių, įpjaustykite marinuotų alyvuogių. Tokiu įdaru prikimškite pilvelį, sutvirtinkite smeigtukais sparnelius, kojas suriškite, dėkite į skardą, rūpestingai uždenkite folija ir kepkite.

O prie kalakuto puikiai tiks bruknių uogienė ir rauginti obuoliai...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą