2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Žuvis su morkomis ir imbieru

Reikės:
1 kg pačios paprasčiausios menkės, arba jūros lydekos,
1 kg morkų,
gabalėlio imbiero šaknies,
2 šaukštų medaus,
4 šaukštų sojos padažo,
50 gr sviesto,
1 citrina,
druskytės, pipiriukų pagal skonį

Garnyrui reikės:
1 cukinijos,
1 baklažano,
1 anyžiaus gumbo,
petražolių, krapų,
česnako porą skiltelių,
druskos,
alyvų aliejaus kepimui

Žuvį gerai nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite valandėlei pastovėti. Pastovėjusi sūdyta žuvis kepant nesukrinta, citrinos sultys panaikina blogą šaldytos žuvies kvapą.
Morkas supjaustykite šiaudeliais, sumaišykite su smulkinta imbiero šaknimi, medumi, sojos padažu, druska. Imkite folijos lapą, pašlakstykite aliejumi, sukrėskite paruoštas morkas, ant jų uždėkite gabalėlį sviestelio ir paguldykite žuvį. Foliją užlankstykite, tik nesuspauskite, kad patiekalas keptų laisvai. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes.

Garnyrui daržoves supjaustykite dideliais gabalais, pabarstykite druska. Į gerai įkaitintą aliejų suberkite daržoves ir jas garai apkepinkite. Baigiant kepti pagardinkite smulkiai pjaustytomis petražolėmis, krapais ir smulkintu česnaku.

Menkė su morkomis ir imbieru, o garnyrui siūlome kepintas daržoves. Pagaminkite savo šeimynai - tai visai nesudėtinga ir tikrai skanu. O ypatingai skanu jei pagamina vyriškos rankos. Teisingai sakoma - vyrai patys geriausi virėjai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą