Tinka Kūčių stalui
Reikės:
didelio šviežio karpio,
Morkų,
petražolių,
citrinos,
svogūno galvos,
krapų, lauro lapelių, pipiriukų, druskytės,
geros stiklinės balto vyno (brangaus vyno nereikia, patiekalams ruošti tiks pigesnis)
šlakelio aliejaus
Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite porai valandų. Kepimo formą išklokite folija, palikdami kraštus užlenkimui. Gausiai pridėkite stambiai pjaustytų morkų, sukapotų petražolių, krapų, pjaustytą svogūną, paguldykite karpį ir į pilvelį pridėkite pjaustytų svogūnų, apšlakstykite vynu. Jei kepate žuvį su galva, nepamirškite būtinai išimti žiaunų – jos apkartina žuvį. Dabar apšlakstykite aliejumi, uždenkite folija, tik neprispauskite, padarykite tarsi voką – tokį, kad būtų tarpai tarp žuvies ir folijos ir – į orkaitę. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje valandą – pusantros.
2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą