2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis

Strimelė

Geriausia ruošti iš vakaro

Reikės:
1 kg šaldytos strimelės,
miltų pavoliojimui,
aliejaus pakepimui.

Marinatui reikės:
1 morkos,
1 svogūno,
0,5 l vandens,
1 šaukštelis druskos,
šaukštelis cukraus,
2 šaukštai 9 % acto,
Preiskonių - 3 gvazdikėliai, 3 kvepiantieji pipirai, 3 juodieji pipirai, 2 lauro lapeliai.

Strimelę atšildykite, nupjaukite galvą, išvalykite, nulupkite ir truputėlį pasūdykite.
Išvirkite marinatą – į verdantį vandenį įpjaustykite morkytę, svogūnėlį, sudėkite prieskonius, pavirkite ir atvėsinkite.

Strimelę pavoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Atvėsinkite žuvytę ir užpilkite šaltu marinatu. Padėkite šaltai ir po 10-12 val. patiekalas paruoštas – prašom vaišintis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą