Geriausia ruošti iš vakaro
Reikės:
1 kg šaldytos strimelės,
miltų pavoliojimui,
aliejaus pakepimui.
Marinatui reikės:
1 morkos,
1 svogūno,
0,5 l vandens,
1 šaukštelis druskos,
šaukštelis cukraus,
2 šaukštai 9 % acto,
Preiskonių - 3 gvazdikėliai, 3 kvepiantieji pipirai, 3 juodieji pipirai, 2 lauro lapeliai.
Strimelę atšildykite, nupjaukite galvą, išvalykite, nulupkite ir truputėlį pasūdykite.
Išvirkite marinatą – į verdantį vandenį įpjaustykite morkytę, svogūnėlį, sudėkite prieskonius, pavirkite ir atvėsinkite.
Strimelę pavoliokite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Atvėsinkite žuvytę ir užpilkite šaltu marinatu. Padėkite šaltai ir po 10-12 val. patiekalas paruoštas – prašom vaišintis.
2010 m. gruodžio 23 d., ketvirtadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą