2011 m. sausio 18 d., antradienis

Cukinijų ir tunų apkepas

Reikės:
apie 200-300 gramų nedidelių cukinijų (jei netūrite mažų, tiks ir didelė, tik ją reikęs nulupti, išimti vidų su sėklomis ir supjaustyti kubeliais),
poros morkų,
svogūno galvos,
didelio saldaus pipiro,
gabalėlio imbiero šaknies,
bazilikų, krapų, petražolių,
raudonųjų pipiriukų, labai čia jie tiks,
juodųjų pipirų,
200-300 gramų tarkuoto fermentinio sūrio,
tuno, konservuoto aliejuje, taip pat 200-300 gramų,
džiūvėsėlių formai pabarstyti.

Daržoves supjaustome, tuną sutriname šakute. Formą pabarstome džiūvėsiais. Ir sudedame sluoksniais - daržovės, tunas, sūris, daržovės, tunas, sūris. Nepamirškite ir pipiriukų pabarstyti. Formą pridengiame folija ir - į orkaitę. Vandens ar sultinio nereikia - susidarys iš daržovių. Troškiname apie keturiasdešimt minučių. Cukinijų ir tuno apkepas, labai skanus pagardintas grietine.

Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 25 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą