2011 m. sausio 18 d., antradienis

Kiauliena a la kinietiškai

Rėikės:
vieno kilogramo kiaulienos karbonado be kaulų,
pusės stiklinės ryžių krakmolo,
vandens,
vieno kiaušinio,
gausiai aliejaus kepti
Padažui reikės:
gabalėlio imbiero šaknies,
poros skiltelių česnako,
aliejaus kepti,
5 šaukštų ryžių acto,
5 šaukštų ryžių krakmolo,
5 šaukštų sūraus sojos padažo,
šaukšto cukranendrių cukraus,
šaukšto sezamų aliejaus,
30 gramų apelsinų sulčių ir
poros šaukštų sezamo sėklų.

Mėsytę supjaustome plonais gabaliukais - kaip galima ploniau. Pamušam. Paruošiame tešlą. Pusę stiklinės ryžių krakmolo, vandenį ir kiaušinį gerai išplakame - paruošiame skystą tešlą. Gerai įkaitiname aliejų ir panardinę mėsos gabalėlį į tešlą ištraukiam, nuvarviname ir dedam į gerai įkaitintą aliejų. Kepame kol gražiai pagels. Iškepusią mėsą reikia nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio.
Paruošiam padažą. Jo negalima ruošti iš anksto. Jį paruošus, reikia tuoj pat valgyti. Imbiero šaknį susmulkinam kaip ir česnaką ir pakepiname gerai įkaitintame aliejuje. Sumaišom sultis, sezamo aliejų, actą, soją, cukrų ir krakmolą. Ir maišydami pilame į keptuvę, kaitiname kol sutirštės.
Valgome su biriais ryžiais, skanaus!

Baltojo katino svetainė, 2005 m. gruodžio 25 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą