Reikės:
1 kilogramo gerai prinokusių pomidorų (tiks ir ne visai sveiki, pajuodavę, tik rūpestingai juos išpjaustykite),
2 galvų svogūno,
lauro lapo, gvazdikėlių, kvepiančiųjų pipirų,
petražolės šaknies,
morkos,
citrinos,
poros šaukštų pomidorų tyrės ir
lašišų rinkinio sriubai bei jūros gėrybių – kalmarų, aštuonkojų, midijų, krevečių – po gerą saują. Galite parduotuvėje nusipirkti jau paruoštą jūros gėrybių rinkinuką.
Dar reikės 50 gramų sviesto,
30 gramų grietinėlės,
krapų, petražolių,
šviežiai maltų pipirų, druskos pagal skonį.
Supjaustome pomidorus, morkas, petražolės šaknį ir svogūnus, sumetam į verdantį vandenį, sudedam prieskonius - lauro lapą, pipirus, gvazdikus. Rūpestingai išpjaustome lašišų mėsytę iš galvos, uodegos. Mėsytę pasūdome ir pašlakstome citrinos sultimis - jos reikės vėliau. Jūrų gėrybes taip pat atidedame į šalį. Nepamirštame iš galvos išimti žiaunų, nes kitaip sriuba bus karti. Dabar viską, išskyrus lašišų mėsą ir jūrų gėrybes, sudedam į verdančią pomidorų ir svogūnų sriubą. Verdam apie valandą ant labai silpnos kaitros. Tada viską perkošime. Ir vėl pastatysime virti. Kai užvirs, sudedam lašišų mėsą, jūros gėrybes ir paverdame dar 10 minučių. Keptuvėje išlydome sviestą, pakepinam kol gražiai paruduos miltus, supilame grietinėlę išmaišome, užverdame ir viską supilame į sriubytę, paskaniname druska, šviežiai maltais pipirais ir smulkintais krapiukais bei petražolėm. Viskas. Jūros gėrybių sriuba - ji tokia švelni, kvapni ir tokia skani, kad ją valgo net vaikai.
Baltojo katino svetainė, 2005 m. rugsėjo 11 d. eteris
2011 m. sausio 18 d., antradienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą