2011 m. sausio 18 d., antradienis

Jautienos troškinys su krienų ir obuolių padažu

Reikės:
vieno kilogramo jautienos išpjovos,
aliejaus kepti,
prieskonių – juodųjų pipirų, raudonųjų pipirų, rozmarino.
Padažui reikės:
3-jų obuolių,
šaukštelio cinamono,
3-jų šaukštų tarkuotų krienų (tiks ir jau paruošti, parduotuvėje pirkti krienai),
šaukšto miltų,
30 gramų grietinėlės,
druskos ant šaukštelio galo,
tiek pat cukraus,
gabalėlio sviesto,
svogūno galvos.

Mėsą smulkiai supjaustome juostelėmis ir, pagardinę prieskoniais, gerai pakepinam su aliejumi. Sudedam į troškintuvą. Paruošim padažą.
Obuolius nulupame, išimam sėklas, supjaustome juostelėmis, sudedam ant mėsos ir pabarstome cinamonu. Svogūną supjaustome ir pakepiname svieste, suberiam miltus, druską, cukrų, maišydami supilame grietinėlę ir viską supilame ant paruoštos mėsos su obuoliais. Uždengiame troškintuvą dangčiu ar folija ir pašauname į orkaitę geram pusvalandžiui. Prie jautienos troškinio tinka ryžiai ir marinuotos daržovės ar vaisiai. Puikus jautienos išpjovos troškinys su krienų ir obuolių padažu.

Baltojo katino svetainė, 2005 m. lapkričio 6 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą