2010 m. balandžio 10 d., šeštadienis

Jautienos suktinukai

Reikės:
jautienos kumpio - vieno kilogramo,
poros citrinų,
poros šimtų gramų rūkytų lašinukų,
geros saujos džiovintų slyvų,
kadagių uogų,
juodų, raudonų pipirų,
penkių galvų svogūnų,
30-40 miligramų sojų padažo,
poros šaukštų ryžių miltų,
poros citrinų,
aliejaus kepti,

medinių smeigtukų.

Jautienos kumpį supjaustome gabalais. Gausiai aplaistome citrina ir paliekame porai valandų pastovėti. Mėsą nusausiname, pamušame muštuku, lašinukus supjaustome juostelėmis, juostelę dedam į mėsos vidurį, įdedam slyvą ir susukam, pasmeigiame mediniu smeigtuku, pavoliojame miltuose ir apkepame. Dedame į atsparų karščiui indą. Svogūnus supjaustome grežinėliais ir pakepiname gerai įkaitintame aliejuje. Baigiant kepti aplaistome sojos padažu. Supilame padažą ant mėsos, pašauname į orkaitę ir troškiname apie valandą. Į stalą paduosime papuošę grežinėliais pjaustyta citrina. Prie šio troškinio tinka bulvių košė ir marinuoti burokiukai. Jautienos suktinukai, pagardinti citrina. Skanu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą