2010 m. balandžio 19 d., pirmadienis

Lašiša, įdaryta džiovintomis slyvomis su apelsinų padažu

Oi, kaip skanu, taip netikėta, originalu.
Reikės:
atšaldytos lašišos,
saujos džiovintų juodųjų slyvų,
šaukštelio jūsų mėgstamų prieskonių žuviai,
druskos, pagal skonį,
aliejaus,
citrinos,
krapų.

Padažui reikės:
vieno apelsino šviežiai spaustų sulčių,
pusės citrinos sulčių,
šaukšto ryžių krakmolo,
cukraus, druskos pagal skonį
ir kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Lašišą gerai nuplauname, išimame žiaunas, skusti nereikia ir gerai, ypač pilvuką, įtriname prieskoniais, druska ir šiek tiek apšlakstome citrinos sultimis. Paliekame bent jau valandai, kad geriau įsigertų prieskoniai. Geriausiai taip paruoštą žuvį palikti per naktį. Slyvas nuplauname ir jomis prikemšame žuvytės pilvą. Formą išklojame folija, palikdami kraštus žuvies uždengimui, dabar apšlakstome aliejumi, išklojame krapais, paguldome žuvį, dar šiek tiek pašlakstome aliejumi ir lengvai pridengiame folija. Prispausti nereikia. Pašauname į orkaitę ir kepame apie valandą. Kepimo laikas priklauso nuo žuvies dydžio, taigi, kepame žuvį tol, kol ji iškepa. Baigiant kepti žuvį papuošime plonai pjaustytomis citrinos riekelėmis ir dar pašausime į orkaitę, tik dabar foliją nudengsime ir kepsime tol, kol žuvis gražiai apskrus. Paruošime padažą. Apelsinų ir citrinos sultis sumaišome su krakmolu, pagal skonį pagardiname druska ir cukrumi. Keptuvėje pakaitiname aliejų ir pamažu maišydami pilame krakmolo, apelsinų ir citrinų mišinį, pakaitiname kol sutirštės. Viskas, padažas paruoštas. Nuostabaus skonio lašiša, įdaryta slyvomis ir pagardinta apelsinų ir citrinų padažu. Prie tokios žuvies tinka bulvės, ryžiai ar paprasčiausiai skrudinta balta duona.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą