Reikės:
didelio ir gražaus kiaulienos kumpio - poros kilogramų,
stiklinės juodos duonos džiūvėsėlių,
pipirų - įvairių, - juodų, raudonų, baltų, žalių,
svogūno,
morkos,
saliero šaknies,
pusės stiklinės grietinėlės
ir
tamsaus alaus vienos stiklinės.
Mėsytę gerai įtriname pipirais. Gerai įkaitiname saulėgrąžų aliejų ir apkepiname smulkintas morkas, salierą ir svogūnus. Suberiame į troškintuvą. Tame pačiame aliejuje apkepiname mėsą. Kepame pavartydami, kol visi šonai apskrus. Dedam ant daržovių, pilame alų ir troškiname porą valandų. Likus pusvalandžiui subersime juodos duonos džiūvėsėlius. Troškintuvą uždengiame. O kai mėsa galutinai išsitroškins, dalį padažo nupilsime ir sumaišysime su grietinėle, supilsime atgal ir tik pašildysime, užvirinti nereikia, sutrauks grietinėlę. Valgome su šviežių daržovių salotomis ir ryžiais, skanumėlis...
2010 m. balandžio 12 d., pirmadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą