2010 m. balandžio 12 d., pirmadienis

Kiauliena su alum

Reikės:
didelio ir gražaus kiaulienos kumpio - poros kilogramų,
stiklinės juodos duonos džiūvėsėlių,
pipirų - įvairių, - juodų, raudonų, baltų, žalių,
svogūno,
morkos,
saliero šaknies,
pusės stiklinės grietinėlės
ir
tamsaus alaus vienos stiklinės.

Mėsytę gerai įtriname pipirais. Gerai įkaitiname saulėgrąžų aliejų ir apkepiname smulkintas morkas, salierą ir svogūnus. Suberiame į troškintuvą. Tame pačiame aliejuje apkepiname mėsą. Kepame pavartydami, kol visi šonai apskrus. Dedam ant daržovių, pilame alų ir troškiname porą valandų. Likus pusvalandžiui subersime juodos duonos džiūvėsėlius. Troškintuvą uždengiame. O kai mėsa galutinai išsitroškins, dalį padažo nupilsime ir sumaišysime su grietinėle, supilsime atgal ir tik pašildysime, užvirinti nereikia, sutrauks grietinėlę. Valgome su šviežių daržovių salotomis ir ryžiais, skanumėlis...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą