1 kg morkų,
200 gr sviesto,
stiklinės žalių žirnelių (tiks ir šaldyti),
0,5 stiklinės miltų,
šaukštelio medaus,
kario prieskonių ant šaukštelio galo,
druskos ir raudonųjų pipirų pagal skonį,
krapų papuošti.
Morkas nulupame ir išverdame. Nepamirškit - morkas dedame tik į verdantį vandenį. Vištieną supjaustom gabalais ir apiberiam kario bei raudonųjų pipirų prieskoniais. Dalį sviesto ištirpiname ir su juo apkepinam miltais apvoliotą mėsą. Išvirusias morkas nukošiame, įdedame likusį sviestą (dar šiek tiek sviesto pasilikite formai aptepti), sudedame medų, druską ir sutriname. Suberiam žirnelius ir išmaišome. Formą ištriname sviestu, krečiam dalį morkų košės, sudedame keptą mėsą ir vėl košę. Sulyginam, pašlakstom sultiniu, kuriame virė morkos, uždengiame ir pašauname į orkaitę pusvalandžiui. Pagardiname smulkintais krapais ir... skanaujame.
Viščiukas morkų pataluose... skanumėlis. Prie šio patiekalo labai tinka švieži agurkėliai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą