2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Saldi morkų suflė

Reikės: 400 gr morkų,
2 kiaušinių,
50 gr cukraus,
apelsino,
saujos  razinų,
saujos anakardžių ar lazdynų riešutų,
spalvotų pyrago pabarstų,
grietinėlės papuošti,
dar gabalėlio sviesto formai patepti ir džiūvėsių pabarstyti.

Morkas nuplauname, nulupame ir verdame kol suminkštėja. Sutarkuojame smulkia trintuve. Išplakam dviejų kiaušinių trynius su cukrumi, supilam apelsino sultis. Įberiame sausoje keptuvėje pakepintus riešutus ir razinas. Išmaišom. Iki standžių putų suplakame kiaušinio baltymus. Atsargiai sumaišome su kita mase. Kepimo formą patepam sviestu ir pabarstom džiūvėsėliais. Supilame paruoštą morkų masę ir pašauname į orkaitę. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180-190 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Puošiame plakta grietinėle ir spalvotais pabarstais.

Saldi morkų suflė - gražu, skanu ir sveika.

Baltojo katino svetainė, 2007 m. liepos 8 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą