2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Morkų ir salierų sriuba

Reikės:
200 gr morkų,
nedidelės saliero šaknies,
svogūno galvos,
50 gr sviesto,
30 gr manų kruopų,
2 kiaušinių,
100 gr rūgusio pieno,
juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.


 Morkų ir salierų šaknis susmulkiname. Į puodą dedame trisdešimt
gramų sviesto, svogūnus, morkas ir salierus, patroškiname. Užpilame litrą
verdančio vandens arba sultinio ir paverdame apie penkias minutes. Manų kruopas
pakepinam sausoje keptuvėje. Kepinti reikia kol kruopos gražiai pagels.
Suberiame į sriubą ir verdame dar apie penkias minutes. Įdedame likusius
dvidešimt gramų sviesto ir nukeliam nuo ugnies. Kiaušinius išplakam su rūgusiu
pienu ir supilam į sriubą. Paduodami į stalą morkų sriubytę pagardinsime šviežiai maltais pipirais ir papuošime petražolės šakele.
Baltojo katino svetainė, 2007 m. liepos 8 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą