2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Inkstų troškinys



Jums reikės:
kiaulės inkstų (tiek, kiek valgys žmonių – kiekvienam po vieną),
saujos džiovintų slyvų,
2 obuoliai,
1 apelsinas,
200 gr grietinės.
Prieskonių – pipirų, kadagio uogų, muskatų, imbierų, cinamono,
miltų, aliejaus kepti.

Inkstus būtinai perpjaukite pusiau ir mirkykite piene arba parūgštintame, pasūdytame vandenyje per naktį, kad nebeliktų specifinio kvapo.
Tad inkstus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais, pavoliokite miltuose ir gražiai apkepinkite įkaitintame aliejuje. Indą, kuriame galima kepti orkaitėje, išklokite su visa žievele pjaustytu apelsinu (tik kauliukus išimkite). Dėkite sluoksnį keptų inkstų, užbarstykite džiovintom slyvom, vėl inkstai, ant viršaus – riekelėmis pjaustyti obuoliai, sėklytes išimkite. Vėl inkstai ir vėl obuoliai. Dabar užpilkite grietinėle ir troškinkite orkaitėje apie pusę valandos 190 laipsnių temperatūroje. Patiekiant į stalą pagardinkite cinamonu. Puikus inkstų troškinys. Valgykite su balta duona užsigerdami geru vynu.
„Baltojo katino svetainė“ 2001, rugpjūčio 5 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą