Jums reikės:
kiaulės inkstų (tiek, kiek valgys žmonių – kiekvienam po
vieną),
saujos džiovintų slyvų,
2 obuoliai,
1 apelsinas,
200 gr grietinės.
Prieskonių – pipirų, kadagio uogų, muskatų, imbierų,
cinamono,
miltų, aliejaus kepti.
Inkstus būtinai perpjaukite pusiau ir mirkykite piene
arba parūgštintame, pasūdytame vandenyje per naktį, kad nebeliktų specifinio
kvapo.
Tad inkstus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite
prieskoniais, pavoliokite miltuose ir gražiai apkepinkite įkaitintame aliejuje.
Indą, kuriame galima kepti orkaitėje, išklokite su visa žievele pjaustytu
apelsinu (tik kauliukus išimkite). Dėkite sluoksnį keptų inkstų, užbarstykite
džiovintom slyvom, vėl inkstai, ant viršaus – riekelėmis pjaustyti obuoliai,
sėklytes išimkite. Vėl inkstai ir vėl obuoliai. Dabar užpilkite grietinėle ir
troškinkite orkaitėje apie pusę valandos 190 laipsnių temperatūroje. Patiekiant
į stalą pagardinkite cinamonu. Puikus inkstų troškinys. Valgykite su balta
duona užsigerdami geru vynu.
„Baltojo katino svetainė“
2001, rugpjūčio
5 d. eteris
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą