2012 m. spalio 30 d., antradienis

Bulvių ir obuolių apkepas




Reikės:
1 kg bulvių,
2 svogūnų,
3 obuolių,
200 g šoninės,
aliejaus,
lauro lapo,
pusė stiklinės balto vyno, 
pusė stiklinės vištienos sultinio,
¼ l grietinėlės,
druskytės, pipiriukų, malto muškato, čiobrelių,
sviesto

Bulves nulupkite ir plonai supjaustykite griežinėliais. Svogūnus - taip pat griežinėliais. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Šoninę supjaustykite kaip spirgiukams. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite svogūnus, šoninę, lauro lapą, įpilkite vyną, sultinį, ir kai pradeda burbuliuoti – nukelkite. Įpilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais. Kepimo formą ištepkite sviestu, gražiai sudėkite pakaitom bulves, obuolius – kaip "stogo čerpes". Užpilkite padažu ir kepkite iki 200 laipsnių ikaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.arba kol iškeps.

"Baltojo katino svetainė", 2002 m. balandžio 7 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą