Reikės:
1 kg bulvių,
2 svogūnų,
3 obuolių,
200 g šoninės,
aliejaus,
lauro lapo,
pusė stiklinės balto vyno,
pusė stiklinės vištienos sultinio,
¼ l grietinėlės,
druskytės, pipiriukų,
malto muškato, čiobrelių,
sviesto
Bulves nulupkite ir
plonai supjaustykite griežinėliais. Svogūnus - taip pat griežinėliais. Obuolius
nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Šoninę supjaustykite kaip spirgiukams.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepkite svogūnus, šoninę, lauro lapą, įpilkite vyną, sultinį, ir
kai pradeda burbuliuoti – nukelkite.
Įpilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais. Kepimo formą ištepkite sviestu,
gražiai sudėkite pakaitom bulves, obuolius – kaip "stogo čerpes". Užpilkite padažu ir kepkite iki 200 laipsnių ikaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.arba kol iškeps.
"Baltojo katino svetainė", 2002 m. balandžio 7 d. eteris
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą