Reikės:
1 kg jautienos filė,
saldaus pipiro,
morkų,
alyvuogių (be kauliukų),
marinuoto imbiero (galima
apseiti ir be jo),
poro,
šaldytų žirnelių,
pakelio želatinos (galite
parduotuvėje nusipirkti jau paruoštą mišinį -drebučiai mėsai užpilti)
ir
juodos duonos,
supjaustytos kubeliais ir pakepintos aliejuje.
Mėsytę išverdame su
prieskoniukais ir morkytėmis, įmetame lauro lapą, kvepiančiųjų pipirų. Virtą
jautieną supjaustom juostelėmis, morką, alyvuoges ir porus - griežinėliais. Į
formą pilame porą šaukštų sultinio su želatina ir paliekame šaldytuve kad
sustingtų, tada įmetam morką, petražolių, kelis žirnelius ir vėl į šaldytuvą, kad
sustingtų. Sudedame mėsą, likusias daržoves ir gausiai užbarstome kepta duona, dar
galite pagardinti česnakėliu ir vėl į šaldytuvą - paliekame kad sustingtų. Prieš
paduodant į stalą formą trumpam panardiname į karštą vandenį, kad mėsa
drebučiuose gražiai atsiskirtų nuo krašto. Prie
jautienos su daržovėmis drebučiuose būtinai reikia majonezo arba krienų.
"Baltojo katino svetainė" 2006 m. spalio 1 d. eteris
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą