2012 m. spalio 7 d., sekmadienis

Jautienos užkandėlė su drebučiais


Reikės:
1 kg jautienos filė,
saldaus pipiro,
morkų,
alyvuogių (be kauliukų),
marinuoto imbiero (galima apseiti ir be jo),
poro,
šaldytų žirnelių,
pakelio želatinos (galite parduotuvėje nusipirkti jau paruoštą mišinį -drebučiai mėsai užpilti)
ir
juodos duonos, supjaustytos kubeliais ir pakepintos aliejuje.

Mėsytę išverdame su prieskoniukais ir morkytėmis, įmetame lauro lapą, kvepiančiųjų pipirų. Virtą jautieną supjaustom juostelėmis, morką, alyvuoges ir porus - griežinėliais. Į formą pilame porą šaukštų sultinio su želatina ir paliekame šaldytuve kad sustingtų, tada įmetam morką, petražolių, kelis žirnelius ir vėl į šaldytuvą, kad sustingtų. Sudedame mėsą, likusias daržoves ir gausiai užbarstome kepta duona, dar galite pagardinti česnakėliu ir vėl į šaldytuvą - paliekame kad sustingtų. Prieš paduodant į stalą formą trumpam panardiname į karštą vandenį, kad mėsa drebučiuose gražiai atsiskirtų nuo krašto. Prie  jautienos su daržovėmis drebučiuose būtinai reikia majonezo arba krienų.

"Baltojo katino svetainė" 2006 m. spalio 1 d. eteris
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą