Reikės:
kilogramo stambios baltos žuvies filė,
kelių didelių porų,
pusės saliero šaknies,
krapų, šviežiai malto pipiro, druskos pagal skonį,
šlakelio aliejaus,
vienos citrinos sulčių,
geros saujos pievagrybių,
200 gramų švelnaus fermentinio sūrio, tarkuoto,
200 gramų grietinėlės.
Žuvį supjaustome dideliais gabalais, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame valandai. Tada nupilame sultis ir pabarstom druska ir pipirais, dar palaikom kokią valandą, tegu tie prieskoniai susigeria į žuvį. Dabar ugniai atsparų indą pašlakstom aliejumi, sudedam žuvį, pridengiame folija, pašaunam į orkaitę ir kepam apie 20 minučių. Įkaitiname keptuvėje sviestą, porus supjaustome griežinėliais, salierus - juostelėmis, susmulkiname krapus, dalį krapų pasilikite pagražinimui. Viską dedam į keptuvę ir kaip reikiant pakepiname. Baigiant kepti suberiame smulkintus pievagrybius ir supilam grietinėlę. Dabar viską sudedam ant kepamos žuvies, apibarstome tarkuotu sūriu ir dešimčiai minučių atgal į orkaitę. Prie šio patiekalo labai tinka žaliosios virtos šparaginės pupelės ir orkaitėje keptos bulvytės.
Apkeptos bulvės
Jas paruoškite taip: bulves nulupame, supjaustome griežinėliais, pabarstome druska, pipirais ir pašlakstome riebia grietinėle. Ir iškepam orkaitėje, o prieš pat nešant į stalą, būtinai pabarstykite šviežiais krapiukais - skanumėlis...
Baltojo katino svetainė, 2008 m. sausio 22 d.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą