2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Graikiškas špinatų pyragas

Reikės:
500 gramų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kilogramo špinatų,
nedidelio poro,
skiltelės česnako,
penkių kiaušinių,
300 gr fetos sūrio,
penkių šaukštų džiūvėsėlių,
penkiasdešimt gramų sviesto,
muskato riešuto, druskos, pipirų pagal skonį.

Špinatus nuplauname ir sumerkiam į verdantį vandenį porai minučių. Tešlą išlankstome ir paliekame atšilti, atšilusia tešla išklojame miltais pabarstytos kepimo formos dugną. Tešlą išklokite taip, kad liktų kraštai, padarome tarsi voką. Kai sudėsime špinatų įdarą, tešlos kraštais turim uždengti visą pyragą. Išvirtus špinatus nuvarvinau ir stambiai supjausčiau. Česnakėlį susmulkinau, supjausčiau porą ir pakepinu ištirpintame svieste. Sudedu špinatus, muskatą, druską, pipirus ir patroškinu. Sūrį supjaustom kubeliais, išplakam kiaušinius, tik vieną paliekam pyrago viršui patepti. Džiūvėsėlius, plaktus kiaušinius, sūrį suverčiam į špinatų įdarą ir išmaišom. Ant tešlos lakšto išverčiame įdarą, tolygiai paskirstome, užlenkiame tešlos kraštus ir patepame kiaušinio plakiniu. Viršų subadome šakute. Pašauname į orkaitę ir kepame penkiasdešimt minučių.

Baltojo katino svetainė, 2008 m. sausio 22 d. eteris

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą